Personuppgiftspolicy

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att veta när, hur och varför vi hanterar dina personuppgifter.

När ni kontaktar Järna Mejeri

När du kontaktar oss kommer vi att hämta och hantera de personuppgifter som krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden. Det rör sig till exempel om:

  • kontaktuppgifter för löpande kommunikation
  • betalningsinformation för fakturering

Vi sparar dina uppgifter i 36 månader efter leverans, för att vi lättare ska kunna sköta eventuella reklamationsärenden eller nya beställningar. Vissa uppgifter måste enligt lag (exempelvis bokföringslagen) sparas längre (exempelvis i 7 år). Då gör vi förstås det.

Så behandlar vi personuppgifter i våra kanaler

 

Nyhetsbrev

Genom att ladda upp din mailadress i vårt formulär samtycker du till att bli prenumerant på våra utskick. Vi behåller din mailadress så länge vi har kvar det samtycket, det vill säga tills att du eventuellt väljer att avsluta prenumerationen. Våra nyhetsbrev skickas ut med hjälp av tjänsten Mailchimp och deras säkerhetspolicy hittar du här.

Sociala medier

Vi samlar inte in några personuppgifter eller sammanställer information som rör personer som interagerar med oss i sociala medier. Det är vårt ansvar att hålla kommentarsfälten fria från kränkningar.

E-post och sms

Personuppgifter vi får via e-post eller telefon sparas så länge de är relevanta för att uppfylla våra åtaganden och som längst i 36 månader efter avslutat samarbete.

Jobbansökningar

När du söker jobb hos oss behåller vi dina uppgifter i 36 månader om du inte uttryckligen önskar något annat.

Om kakor

En kaka (eller cookie) är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Kakor kan lagra information som gör din användarupplevelse bättre när du surfar på webben. Vi använder kakor för att bättre förstå hur vår webbplats används.

Inga personuppgifter (namn, e-post, IP-adresser eller liknande) lagras i våra kakor och vi spårar inte hur enskilda personer använder vår webb.

Du kan när som helst välja att radera alla kakor från din webbläsare. Du kan också ändra inställningarna så att din webbläsare inte tillåter att kakor sparas.

Dina rättigheter

Du kan när som helst få ett utdrag på dina uppgifter och uppgifter som skulle vara felaktiga har du rätt att få korrigerade. Under vissa omständigheter har du också rätt att få dina uppgifter raderade. Vill du något av detta? Eller har frågor som inte besvaras ovan? Tveka inte att kontakta Thomas Kellner. Ansvarig tillsynsmyndighet för GDPR är Datainspektionen och dit har du möjlighet att vända dig med eventuella klagomål.

Kontakta oss

Har du frågor om våra produkter, gårdar, hur du blir återförsäljare eller något helt annat? Välkommen att höra av dig.