Nibble gård

Nibble gård har drivits biodynamiskt sedan 1960-talet och ligger vackert i anslutning till Järnafjärden. Efter att Nibble gårds ladugård och dåvarande Järna Mejeris lokaler brann ned till grunden år 2013 byggdes en ny modern ladugård på samma mark.

Ansvariga för gårdsdriften är Lucas den Herder och Amber Westra. Så här berättar Lucas om verksamheten:

”Vår gård producerar allt utifrån egna resurser utan att utarma jorden. Vi följer vissa tydliga grundprinciper där både våra kors välmående och högsta kvalitet på mjölken står i fokus.

Jag försöker på olika sätt vårda deras flockbeteende. På vintern rör de sig fritt i vårt fina lösdriftsstall med högt i tak och mycket plats. De får också gå ut och in så mycket de vill året runt. Kor gillar frisk luft och sol på skinnet!

De måste också ut och lära sig beta gräs, även om de tycker det är bekvämt att äta från foderborden. Kor ska äta gräs, som vi människor inte kan äta. Då mår de som bäst och producerar högklassig mjölk.

Jag vill att fler konsumenter ska sätta sig in i vad lantbruk handlar om och förstå vilka val de gör när de köper mjölkprodukter till olika pris.”

Följ gärna Nibble gårds Instagramkonto.

Yttereneby gård

Yttereneby gård är den största gården som vi på Järna Mejeri samarbetar med och är även en av Sveriges allra första biodynamiska gårdar.

Ulleberga gård

Ullberga gård är en biodynamisk gård som ligger avskilt vid sjön Långhalsen i Sörmland.
På Ullberga har man ett helhetstänkande i alla led och är självförsörjande på solenergi.

Kontakta oss

Har du frågor om våra produkter, gårdar, hur du blir återförsäljare eller något helt annat? Välkommen att höra av dig.